The Bunker (2016)

Proje1_DSC7455And8more_PMLo

Lansdowne Theater — Lansdowne, Pennsylvania

The projection room was built with a concrete floor, walls and ceiling; there are double clad metal doors which were kept closed for the entire movie. The projection windows and viewing ports had automatic shutters that would close in an instant to prevent the spread of fire to the rest of the auditorium. The workbench for rewinding and inspecting film was galvanized metal as no wood was allowed in the booth. Because when celluloid combusts, the fire generates its own oxygen, creating a flame which cannot be extinguished. It can burn underwater, it can burn beneath a fire blanket, it burns until the celluloid is gone, and any attempt to smother it creates clouds of poison gas.

Nikon D800

More of my work can be seen here

Lansdowne Theater

Advertisements

7 responses to “The Bunker (2016)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s